HAIRTALK EXTENSIONS

| LIVSSTIL
Nu ska jag skriva om mina erfarenheter med löshår, specifikt Hairtalk Extensions. Vad jag tyckte, hur jag skötte det och vad jag ångrar och inte gillade. Hur det var när jag först satte i det samt hur det kändes sedan efteråt när jag tog ut det. 
 
Om Hairtalk extensions: "Hairtalks patenterade tejpsfästen är så skonsamma att ditt eget hår aldrig skadas av att använda Hairtalk. Tvärtom får ditt hår vila och växa ut i bättre skick än det hade gjort utan Hairtalk. Detta har vi bevisat gång på gång. Den skonsamma isättningen fungerar även i de tunnaste hår för att du, oavsett dina förutsättningar, ska slippa känna dig begränsad." Så står det på deras hemsida. För att läsa mer om hairtalk tryck här! 
 
Den 8:de januari var jag hårmodell för en frisörsalong i Jönköping då de skulle bli utbildade i Hairtalk. Det hade kommit ner en tjej ifrån Göteborg har jag för mig som skulle hålla deras kurs. Så det var jag och tre tjejer till som skulle vara hårmodeller eller "försökskaniner" som jag kallar det nu i efterhand. 
Jag hade Hairtalk extensions längd 40cm, färg 24 & 25, tejpveriation för att få lite nyans i håret samt lite slingor i. Jag använde två paket och fick därav både en förlängning och en utfyllnad (så håret blir tjockare). 
Jag har tidigare inte haft löshår innan mer än att ha provat ens kompis clip-in's när jag gick i sjätteklass. Så jag var helt oerfaren om hur det kändes och hur man skulle vårda det. Såhär såg mitt hår ut innan jag satte i löshår. ↓
 
 
Jag hade hyfsat bra hår innan. Lite slitet efter att ha färgat det i några år från mörkt till ljust till mörkt och till ljust igen, fram och tillbaka. Det var hyfsat bra längd efter att ha klippt av en del av håret pga det var slitet. Jag kände mig väll inte som mitt vackraste jag men jag rockade mellan-långt hår ändå. Men tillslut så började jag tröttna och ville ha en förändring, både psykist och fysiskt. Så då gjorde jag som jag alltid brukar (gör det fortfarande), jag ändrade mitt hår. För jag anser mitt hår vara min identitet och genom att färga eller klippa håret eller förlänga det som jag gjorde nu fick jag lite som en nystart. En liten kick i rumpan som jag brukar säga. Det brukar alltid ge mig lite bättre självfrtroende när jag har fixat till eller ändrat om håret då jag har väldigt dåligt självförtroende och svårt att gilla mitt utseende överlag.
 
Dagen är kommen och jag ska förlänga mitt hår. Jag ska äntligen få långt fint blont hår, precis som alla andra tjejer på Instagram har och förhoppningsvis kanske jag börjar se ut som dem gör och förhoppningsvis så börjar jag tycka om mitt utseende lite mer.
 
När jag satte mig i frisörstolen så hade jag en ganska bra upplevelse. Jag och de andra tjejerna kunde märka av att de som skulle bli utbildade inte var så lyhärda. De började ta fram mobilerna för att fota massa till instagram, göra boomerangs till instagram-story istället för att vekrligen lyssna vad hon som lärde ut hade att säga. Det hände flertal gånger att jag som var kund, satt i stolen och skulle få mitt hår fixat fick förklara för frisörerna hur man gjorde. Jag fick förklara hur och vart man delade upp håret, vart man började och hur man satte i löshåret steg för steg. Jag fick tillochmed förklara att jag skulle ha färg 24 underst och färg 25 överst. Jag som är kund borde inte förklara vad deras handläggare sa till dem vad de ska göra med mitt hår. Det är ju jag som ska sitta där och lita på att de vet va dem håller på med. 
 
 
Men efteråt när jag hade fått i löshåret så var jag så lycyklig, för det såg så bra ut. Framifrån iallafall. Jag gick direkt till min mors jobb för att visa henne hur det såg ut för jag verkligen så nöjd och glad. Jag hade glömt bort hur jag fick visa dem hur de skulle göra osv. Jag tog massa bilder med mitt nya hår, skickade iväg på snapchat till mina vänner för att visa upp osv. Jag var verkligen så glad för att jag äntligen såg ut som de på Instagram. Jag kände mig vackrare med längre hår. 
 
När jag var hos frisören så frågade de mig ifall jag brukar ha uppsatt hår och jag svarade ja. Så då sa hon som utbildade frisörerna att de inte skulle sätta löshåret så långt fram så jag skulle kunna dra mitt egna hår över tejpen så det ej skulle synas. Men tror ni dem lyssnade? Såklart inte... Likadant på baksidan av mitt hår. De satte tejpen/löshåret i tre steg på mitt huvud. Och ja sa att jag har rätt så skört och tunt hår i kronan på min skalle och att de helst inte borde sätta så högt upp då de inte går att dölja med mitt egna hår. Tror ni dem lyssnae då? Återigen nej. 
 
Min mor fick ofta säga till mig att löshåret syns på baksidan av mitt hår. Även första gången hon såg mig i löshår. Bara där fick det mig att ångra löshåret. För jag vill ju inte att folk ska se mitt löshår, speciellt inte tejpen som de fäster på mitt egna hår. Det är ju meningen att löshår inte ska synas och att det ska se naturligt ut. Därefter kunde jag inte heller ha uppsatt hår då det syntes på sidorna och ovanför mina öron. Detta fick jag lite panik över då jag undertiden jobbade i en bar som bartender och för hygienskäll ska ha uppsatt hår om man har långt hår, samt att jag alltid går runt i toffs.
Något som jag fick lära mig när jag satte i löshåret var att jag skulle tvätta det så sällan som möjligt. Helst två/tre dagar emellan gångerna. Jag hade fått köpa till speciallprodukter till håret så som schampoo, balsam, conditiorspray, hårinpackning, borste, olja och ett detangler spray (för att få bort tovor osv). Allt detta kostade mig över 1000:- vilket inte är de roligaste pengarna att lägga på hårvård. Jag fick lära mig att man INTE får tvätta håret på 24h efter isättning, man får INTE använda hårspray eller torrschampoo. Man ska inte tvätta på fästerna då de kan upplösas. Man ska sova i en eller två flättor eller en låg toffs. Helst med en scrunchy då dem är skonsamast mot håret (ett bra tips generellt). Jag fick inte gå och lägga mig med blött hår och det ska helst självtorka. Samt att man ska sätta om håret var 8-9de vecka då håret ska ha växt ut en del.
 
Detta märkte jag var fel information! I detta läge så hade hon som utbildade frisörerna åkt hem pga det var sent så hon hade givit all information till frisörerna men de måste ha uppfattat henne fel för mitt hår gick bara sönder?! Jag gjorde exakt vad frisörerna på den salongen sa åt mig att göra. Jag följde alla steg som de sa samt vad de stod i den lilla produktboken man hade fått hem. Men efter 6 veckor av att följa deras tips så åkte mitt löshår av när jag borstade det! Ni kan ju tänka er min shock.. Jag stod och skulle fixa mig inför jobbet och där åker mitt hår av? Mitt väldigt dyra hår som jag har skött som jag skulle?! Så jag ringde in till frisörsalongen jag hade varit hos och förklarade situationen och de var så nonchalanta. Har aldrig mött otrevligare personal. De sa att det var mitt fel och att jag hade skött det fel. Därför har jag aldrig satt min fot där mer. Detta är även en salong som jag har besökt tidigare och fixat håret hos. 
 
Så jag gick hem sedan efter jobbet och var helt förstörd. Dagen minns jag mycket väl då det var alla hjärtans dag och jag började dra ut allt löshår från min skalle. Jag hade tappat ännu mer slingor av håret under dagen så det såg inte alls bra ut. Jag ringde till en annan frisörsalong i Jönköping som jag visste hade haft samma utbildning. Jag förklarade situationen och fick komma in dagen efter för att sätta i löshåret igen. Låt mig säga såhär.. Dessa frisörer hade iallafall lyssnat på hon som hade utbildningen! 
 
 
Dem gav mig helt annan information och skötselråd. Jag hade berättat va de andra hade sagt åt mig hur jag skulle behandla mitt hår och hon blev så arg för att de hade givit ut fel information. Hon berättade då för mig att man ska helst tvätta håret så tätt in på som det går, helst varje eller varannan dag. Man ska tvätta fästerna, helst två gånger per dusch för annas blir de flötiga och det är då de löses upp och går av. Man kan använda torrschampoo och hårspray. Hon sa detta av egen erfarenhet. Man ska sätta om löshåret var 5-6 vecka inte 8-9!!
 
Så hon satte om mitt löshår och jag förklade för henne att jag brukar ha uppsatt hår och att jag har tunt hår vid min krona. Hon gjorde så jag bara hade två steg på baksidan av mitt huvud och att jag inte hade så mycket vid öronen. Jag blev såå nöjd den här gången och min mor märkte även av det hade blivit en stor förbättring. 
 
Sen kom ju dagen då jag var tvungen att gå till frisören för att sätta om det igen men den här gången så kände jag att jag skulle ta ut det för gott för mitt hår hade blivit så förstört av Hairtalk även fast jag hade skött det annorlunda. Det var bättre än första gången men kände att nu får mitt hår vila lite. Det var så dyrt att sköta håret då schampoot tog slut extra fort då man helst ska använda det två gånger varje tvätt och håret var ju såå långt? Samt fick lägga över 300:- varje gång jag skulle ha en ny schampooflaska.
 
 
Här ovan ser ni två bilder som är tagna samma dag! Innan jag åkte in till frisören och efteråt mot eftermiddagen/kvällen. Det blev en stor förändring. Eller det kändes som det iallafall. Efter att gå från 40cm + och tjockt till kort och tunt. Mitt hår kändes livlöst, råttfärgat och tunt. Jag minns att jag kände mig så ful efteråt ett bra tag utan löshåret. Sjukt vad hår kan få än att känna mycket. 
 
Men summan på kardemumman är att jag älskade verkligen att ha löshår och jag är glad att jag använde mig av Hairtalk tejp verianten. Jag har verkligen rekomenderat det starkt till andra som har frågat om det och ångrar inte en sekund att jag använde mig av Hairtalk då det är så skonsamt mot håret. Vet andra typer av löshår som skadar så mycket mer. Jag funderar ofta på om jag ska sätta i löshår igen men tankarna går verkligen fram och tillbaka. Jag vet iallafall att om jag gör det så går jag till en frisör som vet vad den håller på med och är omtyckt av andra som använder Hairtalk. Men det återstår att se om jag går tillbaka till löshår eller inte. 
 
 


Anonym    •     •  

Hej! Hittade din blogg av en slump. Jag funderar på att sätta in hair talk extensions då jag lite grann lider av mitt tunna hår. Får man fråga vilken salong du var på andra gången? Mvh Sandra

Svar: hej! tänker tyvärr inte svara på vad salongen heter pga var ej nöjd av resultatet från någon av salongerna och vill ej hänga ut salongerna.
Alina Oikarinen


Kom ihåg mig?