GRAVID VECKA 31

| BABYFEVER
  vecka 31 ( 30 + 3 ), 66 dagar kvar
 
Minis status:  Enligt alla mina graviditetsappar och 1177 så är mini nu ungefär 43cm och väger runt 1,6kg , hon börjar bli stor nu! Men hon kommer även växa runt 200g i veckan fram över. Nu har fingernaglarna vuxit ännu mer och når nu fingertoppen. Mini kan skilja på ljus och mörker och kan nu fixera blicken. Hon börjar även fixera sig med huvudet neråt och sparkarna blir mer som en hel rörelse än bara en liten knuff. 
 
Symptomer: Oh boy.. Nu känns det lite som de första veckorna igen. Jag har mått lite illa men jag har inte spytt, thank god! Jag har vart extremt hormonell och blivit extremt tjurig för minsta lilla och tröttheten börjar komma tillbaka. Jag är extremt anfådd och glömsk och det är inte det roligaste då jag blir så arg och ledsen på mig själv som kan glömma bort det mest simplaste sakerna. Jag har inte haft något riktigt aptit men fortfarande sugen på någonting hela tiden, det är knasiga tider nu ... Men det värsta är nog alla sammandragningar samt att mina fötter och ben blir så svullna lätt nu. 
 
Min status: Jag mår sådär helt ärligt. Det är tungt, trångt och allt tar längre tid nu. Jag blir anfådd så lätt och måste alltid stanna i trappor samt jag går kanske 1km/h. Mina foglossningar har blivit värre då magen även nu är så stor så det blir påfrestande på min rygg. Denna graviditeten har vart extremt jobbigt både fysiskt och psykiskt och vill mer än gärna att den ska ta slut snart, typ igår. Jag orkar inte vara gravid längre och det återstår 9 veckor till ... Jag fortsätter gå upp i vikt och väger nu över 70kg, vilket jag aldrig har gjort tidigare så jag är inte van vid att vara såhär tung och det märks av. 
 
Övrigt: Nu går jag på bvc möten varannan vecka och har även fått tid för aurorasamtal då jag är extremt nervös inför förlossningen och jag hatar att inte vara förberedd inför saker och eftersom jag aldrig har vart gravid innan så är det mycket som jag är orolig över. Jag fortsätter att knarka mina vitaminer och järntabletter då mina värden är låga och det påverkar mig mer än mini. 
 


sofia åsberg    •     •   http://sofiarebecca.se

Du är sååå fin Alina!!


Kom ihåg mig?