ÄPPELPAJ

 
Tänkte dela med mig av det receptet jag använder varje gång jag använder när jag bakar en paj, oavsett om det är en äppelpaj, rabarberpaj, bärpaj ah you name it. Man kan verkligen göra vilken paj som helst med detta receptet det ända som skiljer sig från de olika pajerna är vad man är sugen på och vad man vill ha för smak. För det är samma smulpajsrecept på alla pajer. 
 
Det du behöver: (3 port)
• 2/3 äpplen
• 125g margarin
• 2dl vetemjöl
• 1dl havregryn
• 1,5dl strösocker
• 0,5tsk salt
• kanel
 
 
Såhär gör du:
• sätt ugnen på 220°c
• smöra pajformen med margarin
• skär upp äpplena i klyftor eller små kuber
• lägg i äpplena i botten
• strö på socker och kanel på äpplena
• blanda i vetemjöl, strösocker, havregryn, salt och margarinet i en bunke
• smula sönder alla varor i bunken tills det blir en lätt smuldeg
• dekorera med äpplen
• sätt pajen i ugnen i ca:20 minuter tills den blir gyllenbrun
• servera pajen med vaniljsås eller vaniljglass! 
 
 
 




Syster yster    •  

Lik ar mitt favorit recept som hör gör ofta! Förutom att jag använder smör, bra greker har riktigt fett liksom ;)










Kom ihåg mig?