GRAVID VECKA 23

| BABYFEVER
 
Minis uppdatering: Mini är snart 30cm lång och väger ungefär 465g i början av veckan och cirka 550g i slutet av veckan! Mini rör sig mer nu och så fort jag vilar så känner jag en spark eller två. Hörseln har blivit bättre och mini kan nu urskilja olika ljud både inifrån och utifrån den gravida kvinnans kropp. Huden är inte längre transparant och minis fingernaglar är fullt utvecklade.
 
Cravings: Jag har fått ett riktigt sug för sötsaker så som cocos bollar, skumraketer, popcorn, cola, choklad och nötter. Har fortfarande multivitaminjuice som min största craving och dricker alltid minst 5 glas om dagen då jag verkligen inte kan få nog av den. Pannkakor är fortfarande på listan men inte lika långt upp. Har fått ett riktigt sug efter våfflor med grädde och sylt så måste inskaffa mig ett våffeljärn! 
 
Sömn: Jag har tidigare haft svårt att somna och det ligger kvar fortfarande men vissa nätter somnar jag snabbare. Under nätterna vaknar jag upp kanske 1 gång pga mardrömmar. Har verkligen så konstiga drömmar nu under graviditeten och får extrema mardrömmar att jag ibland vaknar upp och är livrädd och inte vågar somna om. Jag måste nu sova med en kudde mellan benen för annars kan jag inte somna, det har blivit som en mental spärr.
 
 
Mående: Hormonerna spökar! Haft sådana humörsvägningar och tycker synd om Sebastian som får ta några smällar då och då. Jag har vart extremt stressad och har inte kunnat tänka klart denna vecka som har varit. Mycket har hänt som har ställt till det i min hjärna ... Jag kan börja gråta över att Sebastian står och öppnar ett kuvert då jag inte kan tänka klart och så hade jag aldrig reagerat innan graviditeten så tycker så synd om Sebastian som måste stå ut med mitt gråtande hela tiden. 
 
Vikt & Kropp: I början av graviditeten gick jag ner ca: 6 kg och nu har jag äntligen gått upp igen! Magen växer och jag har haft extrema foglossningar denna veckan vilket har vart ett h*lvete! Jag har vart hos läkaren för att kolla upp dem då jag har haft problem med att gå, stå och ligga ner. Jag har ont vid höften/rumpan och så strålar det ner i benet och uppåt mot revbenen ända till fingertopparna och detta har enbart hänt på mina högra sida av kroppen. Läkaren sa att om jag redan har ont nu kommer jag ha en fortsatt svår graviditet ... Inte precis det jag ville höra då jag redan har haft en jobbig graviditet. 
 
Övrigt: Jag har köpt massa fina kläder till mini men har fortfarande massa att köpa... Har en lista på min mobil samt massa checklistor på graviditetsapparna där det står vad jag måste införskaffa innan mini kommer till världen och den listan är lång! Det är så fruktansvärt dyrt med bebisprylar och bebiskläder ... Köpte även en badbalja, bitleksak och lite påslakan till minis spjälsäng nu i veckan och tycker mer om att handla till mini än till mig. 
 
 Kom ihåg mig?