JAG SVARAR PÅ ERA FRÅGOR

| FRÅGESTUND
Bättre sent än aldrig eller vad är det man säger? Jag bad er ställa lite frågor om Leah, min förlossning, livet som småbarnsmamma och massa mer bebisrelaterat. Även om jag sa att dessa svar skulle ha kommit för någon vecka sedan (eller 2 ...) så har ju livet vart fullt upp den senaste tiden. Men nu sover äntligen Leah och framförallt så har jag äntligen energi och ork till att svara på era frågor! So here we go ...
 
Q: Beskriv ditt liv just nu med tre ord.
A: stressigt, kärleksfullt och spänningsfyllt
Det är ju såklart stressigt just nu och man går på reservenergi hela tiden känns det som. Man får ingen sammanhållen sömn mer än 2-4h per natt och även om det är jobbigt så har min kropp och knopp äntligen börjat vänja sig vid det. Sedan är mitt liv fyllt med så mycket kärlek just nu! En kärlek jag aldrig trodde att jag skulle känna någon gång i mitt liv. Sedan är allt väldigt spännande och nytt just nu och varje dag är olik den andra. Sedan ser jag väldigt spännande på vår framtid då vi kommer flytta till en ny stad redan vid årsskiftet! 
 
Q: Blev förlossningen ungefär som du föreställt dig?
A: Vet ni vad?! DEN VAR SÅ MYCKET BÄTTRE! Jag hade verkligen en drömförlossning att jag är nästan skäms lite när jag pratar om den då den verkligen gick så bra! Jag lovar att göra en förlossningsberättelse här på min blogg om någon månad eller så! 
 
 
Q: Vart kommer hennes namn ifrån? 
A: Leah Maj Sjöblom .. Leah kom Sebastian på en kväll innan vi ens tänkte på att försöka bli gravida när vi bara låg och pratade om bebisnamn vi tyckte var fina. Sedan sa han Leah och båda var helt sålda och det namnet har vi haft innan hon ens var påtänkt och när vi blev gravida sa vi att om det blir en liten flicka så ska hon heta Leah. Sedan vet ni att jag alltid har vart rädd för att hon inte skulle se ut som en Leah men det gör hon. Sedan heter hon Maj i andranamn efter min mormor Maj-Lise! Sedan valde vi att hon skulle ha Sebastians efternamn då vi planerar att jag även ska ta det efternamnet i framtiden. 
 
Q: Vill ni ha mer barn? Isåfall hur många och hur tätt?
A: Jag vill självklart ha fler barn och jag är lyckligt lottad att jag ens lyckades bli gravid. Det är ju inte alltid självklart hos alla kvinnor och jag var extremt rädd att jag inte skulle lyckas bli gravid. Jag skulle kunna tänka mig runt 2 eller 3 barn men det får bli om något år eller två då jag vill njuta av tiden med Leah och komma in mer i mammarollen. Sebastian känner likadant kring hur många barn samt när vi ska ha dem vilket är skönt. 
 
Q: Hur stor var hon när hon föddes? 
A: Hon vägde 3600g och var 50cm lång! Väldigt stort tycker jag i v.37+3 ...
 
 
Q: Hur kommer det sig att du valde att sätta igång din förlossning?
A: Detta vill jag verkligen svara på men det kommer jag göra i ett separat inlägg då det är en väldigt lång historia. Så detta svaret kommer ni få en annan gång! 
 
Q: Hur kommer det sig att ni stannade inne så länge på BB innan ni fick komma hem?
A: Vi stannade på BB i 3 dagar innan vi fick ett familjerum på neonatalavdelningen. Vi stannade på Danderyd i 8 dagar totalt då Leah hade andningsuppehåll när hon föddes vilket gjorde att hon var tvungen att ligga på neonatalavdelningen och få extra vård. Detta var såklart väldigt jobbigt och stressigt och jag kommer prata mer om detta senare. Hon mår bra idag vilket är det ända som är viktigt! 
 
 Q: Vad har era familjer sagt nu när Leah har kommit till världen? 
A: Alla är så förälskade i henne vilket är så roligt! Hon har fått träffa sin mormor, morfar, farmor, farfar, moster, morbröder, fastrar, kusiner, gammelmormor och gammelmorfar/farfar och ännu mer släkt och vänner! Alla som har träffat henne har fått mysa med henne och tyckt hon är en väldigt lugn och snäll bebis (förutom när hon är hungrig)! 
 
Q:  Vad hade Leah hetat om hon var en kille? 
A: Jag hade velat att hon skulle heta Axel Carl Sjöblom efter min morfar Carl-Axel! Men vi var även inne på Noah! 
 
Q: Hur mycket har Sebastian vart hemma nu i början?
A: Vi hade "turen" att han har fått vara hemma en hel månad + några dagar. Vi fick nämligen vabbintyg tills den 28/6 och efter det började hans 10 dagar så han lämnade oss ensamma för första gången igår ..
 
Q: Har du haft några babyblues?
A: Som. ni vet hade jag extremt mycket ångest över att föda och bli mamma. Ni hittar ett långt inlägg här om mina rädslor jag hade när jag var gravid och inför förlossningen. Jag var såklart även väldigt rädd för babyblues i början när Leah kom men jag fick inga! Jag var överröst med hormoner och kärlek för vår lilla tjej att jag inte "hade tid" för babyblues. Men jag bröt ihop några gånger på neonatalavdelninge dock .. Men överlag så har jag inte haft några babyblues utan bara massa kärlek och pepp inför denna tiden med vår dotter. ♥ 
Kom ihåg mig?