GRAVID VECKA 26

| BABYFEVER
Oj oj oj ytterligare 3 veckor har gått sedan jag sist gav er en liten uppdatering om min graviditet och mini. Det har hänt en hel del faktiskt, både som man kan se utifrån samt vad jag känner inifrån. Vet verkligen inte vad jag ska börja mer än att säga att det har verkligen vart 3 känsliga veckor från v.23-v.26 ! 
 
Minis uppdatering: Min växer som mest nu under vecka 23-27. I början av v.26 så väger mini runt 810g och i slutet av veckan väger hon runt 930g. Hon är runt 31 cm och nu växer hon mer på bredden än längden. Huden börjar bli tjockare och ögonen är fullt utvecklade. Hon reagerar på berörningar samt ljud och man kan lätt få en liten spark tillbaka om man trycker lite lätt på magen. 
 
 
Sömn: Den har absolut blivit värre. Jag sover inte ordentligt på nätterna, vaknar upp 3-4 gånger per natt av att antingen så rör mini sig eller så gör magen ont av att den stramar och spänner sig. Jag är trött redan runt 6/7 tiden på kvällarna. Jag skulle lätt kunna ta powernaps under dagen men jag mår så dåligt efter sådana och känner mig helt lost så försöker att alltid "spara" de timmarna till nätterna. Vaknar alltid upp självmant nu mellan 6-8 varje morgon och är där efter klarvaken. Kan vara så ibland att jag även vaknar ännu tidigare som runt 4 tiden och är klarvaken men då brukar jag oftast ligga på mobilen och vänta tills Sebastian vaknar. Så sömen har absolut blivit värre och jag är bara i v.26 ... 
 
Cravings: Har ingen lust för mat för fem öre. Är enbart sugen på frallor, flingor och dryck. Något jag gör dock är att jag dricker som en häst, det tar verkligen inte stop. Men jag har inte heller gått upp så mycket i vikt av vatten än vilket är skönt! Men det kommer nog snart. 
 
Mående: Vilket jävla känslovrak jag har vart och är ... Jag är så elak mot mig själv och mina tankar är så brutala. Jag vill inte dela med mig av allt för skäms över vad jag har haft för tankar och dem har verkligen tagit energi utav mig. Har knappt vågat säga dem till Sebastian och efter jag sa dem så började jag gråta för jag kände mig som världens största idiot. Har märkt att jag även har blivit extremt hormonell och gråter till nästan allting. Gravidhjärnan kan verkligen spela än ett spratt. Har även blivit extremt glömsk och stirrig så vet ej hur jag håller koll på allting runt om mig för tillfället. 
 
 
Vikt & kropp: Min mage har kommit fram nu och det syns tydligare att jag är gravid vilket både är roligt och lite jobbigt om jag ska vara ärlig. Jag väger nu runt 67kg, vilket är normalt enligt barnmorskerna. Magen börjar dock bli lite i vägen nu och det blir svårt att göra små saker så som att plocka upp saker från golvet och raka benen mm. Jag skäms dock och blir arg över bilderna jag tar på min kropp. Bad Sebastian ta kort på mig och magen igår och när jag såg bilderna blev jag rasande och skrek pga kände mig så ful.
 
Övrigt: Har haft extrema smärtor runt bäckenbenet och höfterna och har haft det ett bra tag nu. Får liksom ont av att stå upp mer än 20 minuter, att gå i trappor är ett h*lvete, att sitta ner gör ont, att ta sig upp ur en sittande position gör också ont. Ja jag har ont hela tiden och enligt läkare och sjuksköterskor så ska antingen sjukgymnastik eller bäckenbensbälte hjälpa en del men det hela går inte över förens efter graviditeten. Smärtorna har blivit så brutala så har nu blivit sjukskriven ...
 
Har även listat mig på BB Danderyd nu till förlossningen och det känns bra. Får bara hoppas att när mini beslutar sig att komma att det finns en ledig plats till mig under dagen så vi slipper åka ännu längre bort enbart för att föda. 
 
 
Kom ihåg mig?