MIN EGNA PUSH PRESENT

| BABYFEVER, LIVSSTIL
sist jag fixade mitt hår i september
 
Om det är något jag saknar och längtar efter så är det tills jag får sitta i en frisörstol och få fixa mitt hår igen. Jag slingade mitt hår senast i September och det var någon vecka innan jag plussade på stickan tydligt. 
 
Jag har märkt nu under graviditeten att håret har tagit en hel del stryk, vilket jag har tyckt vart jobbigt. I början av graviditeten runt v.7 - v.15 så blev mitt hår extremt slitet och jag tappade extremt mycket hår varje dag. Man ska tappa runt 100 hårstrån per dag men tror jag tappade dubbelt så mycket om inte mer. Det var verkligen så jobbigt när man duschade och när man drog shampoo och balsam genom håret så fastnade så mycket hårstrån mellan fingrarna. 
 
Men runt v.17 så började jag märka av att håret blev lite starkare och tjockare. Förutom att det har vart perioder under graviditeten då håret har vart mer skört och ibland mer hållbart så har jag märkt en stor skillnad och det är själva hårfärgen. Mitt hår har blivit så mörkt nu när jag är gravid och det beror på alla hormoner inom mig. Jag har alltid vart blond, nästan platina och nu under graviditeten så har det blivit mörkblont nästan brunt. Jag ser liksom svarta och bruna hårstrån om jag håller tag i en tuss hår.
 
Mitt hår i graviditets vecka 25! 
 
Det finns inga starka källor om att man inte får färga håret när man är gravid men många råder än att inte göra det då det är så starka ämnen och kemikalier i färgen och allt som jag tar emot, tar mini också emot. Jag har läst på mycket om detta då jag vissa dagar verkligen blir så nere pga jag inte gillar mitt hår och bara vill färga/slinga det och känna mig fin igen. Jag har läst att de som färgar/slingar håret mörkare kan få ett bra resultat. Men när en gravid kvinna vill färga det ljusare så kan det ibland bli grönt då färgen tas upp annorlunda. Jag är ingen frisör så vet verkligen inte hur det går till men jag vet att efter att ha läst de skräckhistorier om att man får grönt hår och dåligt resultat så hoppar jag nog det. Även om jag måste vänta i 1 års tid.
 
Men när mini är här och jag har ammat i kanske 3 månader ska jag verkligen unna mig en frisörtid. Som en liten pushpresent till mig själv. Längtar så! 
 
 Kom ihåg mig?