Q/A MIN GRAVIDITET

| BABYFEVER
För några dagar sedan frågade jag er på min Instagram (@alinaoikarinen), om ni hade några frågor angående min graviditet eller något annat och ni langade på några frågor vilket jag tyckte var väldigt roligt! Tanken var att inlägget skulle komma här om kvällen men den dagen bestod av så mycket annat roligt som jag valde att prioritera istället! 
 
Har ni bestämt namn till mini? 
 Ja det har vi! Eller vi har ett namn som Sebastian nämnde i början av vårt förhållande som har fastnat hos oss och vi hoppas verkligen att hon ser ut som en "sådan" med det namnet. Då vi alltid säger det namnet när vi antingen pratar om henne eller med henne. Om ni förstår vad jag menar? Vi har isåfall hela hennes namn klart med både för, mellan och efternamn. Men sedan har vi ett annat namn ifall det första inte skulle passa henne. 
 
Vilket kön hade du hoppats på att få?
Hade inte hoppats på något kön direkt när jag fick reda på att jag var gravid. Men jag har alltid velat ha en liten flicka sen jag var liten. Men nu när jag är gravid så är jag lite orolig över att få en flicka då jag är rädd för hennes skull att leva i dagens samhälle och växa upp med alla sociala normer osv som finns idag. Jag vet själv vad man har fått gå igenom och vill inte att någon annan kvinna ska behöva göra det också. Sedan vet jag vilket temprament jag hade som tonåring så jag hoppas verkligen hon är lugn som sin far haha. Men om vi hade fått en son hade jag vart lika glad och kanske mindre orolig helt ärligt. 
 
Har du några rädslor inför förlossningen? 
Jag har enorma rädslor inför min förlossning. Jag har delat med mig av några här
 
Varför visar du aldrig datumet som ditt barn är beräknat att komma?
Jag vet faktiskt inte varför jag blurrar ut datumet helt ärligt. Känns som att det blir lite som vår hemlighet då och då känns det mer speciellt. Sedan har jag såklart sagt datumet till nära och kära men känner att om alla skulle veta datumet så skulle jag få massa medelanden utöver mina nära och kära ifall mini har kommit ännu eller inte. Men det är inte långt kvar nu iallafall. Hon är en juni-bebis, det är allt jag vill säga! 
 
 
Vilka graviditetsappar använder du dig av? 
 Jag har använt mig av så många appar under graviditeten men tycker att dessa tre här ovanför är mina favoriter som jag litar mest på. Sedan läser jag på 1177 varje vecka också då även den skiljer sig från apparna. Men namnen på apparna jag använder är: Preglife, Preggers och Graviditet+
 
Vad är det svåraste under vardagen när du är gravid?
Knyta skorna... Haha nej men skämt o sido så har det blivit många små vardagssysslor som har blivit svårare, bland annat att knyta skorna. Men jag storstädade lägenheten här om dagen och min kropp var helt slut efteråt. Jag blir anfådd av att gå i en mataffär och i trappor, som att jag har sprungit ett marathon. Trodde verkligen inte denna trötthet och andfåddhet fanns hos mig då jag alltid har tränat hela livet och är van vid att vara aktiv men nu är det på en helt ny nivå! 
 
Hur känns det att bli en ung mamma?
Ung och ung... Jag är relativt ung men det finns såklart alltid de som är yngre eller äldre. Men det känns väll bra om jag klassas som ung mamma. Jag har väll alltid velat ha barn hyfsat tidigt, trodde jag dock skulle vara runt 25/27 när jag skulle försöka skaffa barn men jag är glad att det sker i mitt liv nu, i just denna stunden. Allt sker i livet när det väl ska ske och jag tror allt har en mening. 
 
Vad saknar du mest som du hade innan du var gravid?
En midja! Haha. Nej men allvarligt jag saknar att kunna ha på mig jeans som går att knäppa. Jag saknar att kunna ha en topp som inte åker upp 24/7 pga magen är för stor. Jag ser så fram emot att klä mig i mina vanlig kläder igen, det är sjukt. Jag saknar även att sova på mage och ligga på rygg, nu kan jag enbart liggapå sidan innan det går 5 sekunder och jag får andnöd... Graviditeten är inget att leka med. 
 
Jag minns så väl att jag tyckte jag var "tjock" på den högra bilden som togs i somras ... Så synd hur sociala medier har påverkat än och ens uppfattning om hur en kropp ska se ut. 
 
Har du gått upp mycket i vikt nu under graviditeten?
Både ja och nej. Innan jag blev gravid vägde jag 59kg och gick sedan ner ännu mer kilon i början av graviditeten då jag hade ett sådant illamående och spydde konstant från v.7-14/15 om inte längre. Men nu har jag lagt på mig en hel del och väger runt 74kg vilket jag mer än gärna delar med mig av. Jag vet inte exakta siffran som jag har gått upp men det är ju en saftig summa på en kort tid som har påverkat min kropp och min balans om man säger så.
 
Vill du att hon ska komma innan BF eller efter?
Jag vill att hon ska komma innan! Jag hoppas hon är 2 veckor tidig men självklart vill jag att hon först ska vara helt utvecklad och frisk. Jag vill inget mer än att hon ska må bra när hon väl kommer till världen men sedan vet man aldrig vad som händer. Men hade vart lite synd om hon kommer senare för 1. orkar inte vara gravid så länge och 2. då krockar det med alla andra födelsedagar som finns runt om i släkten och vill att hon ska ha en egen födelsedag om man säger så. 
 
Hur mår din kille under din graviditet? 
Detta får nästan han svara på själv men jag hoppas han mår bra. Men här är Sebastians svar iallafall!
 
Sebastians svar: Jag mår väldigt bra och försöker stötta Alina så mycket som möjligt i graviditeten. Sen är jag väldigt exalterad över att vi ska bli en familj och ser verkligen fram emot när lilla mini är ute i våra famnar. Jag håller tummarna att allt går bra nu sista tiden och under förlossningen. Är så stolt över Alina och vet att hon kommer bli en underbar och kärleksfull mamma!
 
( Men alltså ↑ ♥♥♥♥♥♥ )Kom ihåg mig?