TILLBAKA TILL LÖSHÅR

| SKÖNHET/MODE
Nu har det gått lite mer än 1 år sedan jag tog ut mitt löshår. Varför gick 2018 förbi så fort? Men eftersom det är 1 år sedan jag blev korthårig igen och låtit mitt hår vila så tänkte jag göra en liten sammanfattning kring mina tankar om hairtalk extensions, tiden utan löshår och hur mitt hår har förändrats under 1 års tid. 
 
 
När jag var liten så hade jag enligt min mamma "prinsesshår", det var långt, blont och fint. Tills dagen då jag valde att klippa bob. Kommer ni ihåg den frisyren? Iallafall... Det är ett val jag ångrar än idag då jag gick från att ha hår ner långt på ryggen till att ha kortare än axlarna. Jag måste verkligen sluta vara så himla envis när jag har bestämt mig för någonting... Men håret växte ut och då var jag så pass liten att jag brydde mig inte för fem öre om hur jag såg ut mer än att jag inte ville ha på mig "killfärger" på min kläder. 
 
Sedan när jag gick skulle börja i 7an så valde jag att färga mitt hår ljusbrunt men fick enbart tona det då mamma inte ville att jag skulle förstöra mitt fina blonda hår. Det var då "h*lvetet" började för det var då jag fick en försmak på hur det var att hålla på att färga sitt hår. Så jag har haft blont hår, brunt hår, svart hår, grönt hår pga missfärgat, oranget hår pga färgade hemma och massa mer. Ja mitt hår har gått igenom mycket, speciellt under mina tonår då jag hela tiden ville ändra på mitt utseende och aldrig var riktigt nöjd. Efter att ha hållt på med färg och toning i flera år så sliter det såklart på håret så från att ha "prinsesshår" och små fina självlockar i håret så gick jag till slitet, lite råttfärgat och mellanlångt hår. Jag och mamma brukar oftast säga "tänk vad fint hår du hade. Tänk vad fint hår du skulle ha haft nu om du inte hade börjat färga det.
 
Så i slutet av andra året på gymnasiet så slutade jag färga mitt hår mörkare utan valde att om jag väl ska göra någonting med mitt hår så är det antingen att slinga det ljusare, använda silvershampoo eller bleka det. Detta slet också extremt mycket på mitt hår men jag har sedan andra året på gymnasiet inte haft mörkt hår utan blont och det är jag glad att jag har hållt mig till. Men eftersom mitt hår var så extremt slitet så växte det inte så snabbt och jag såg knappt inte hur långt det faktiskt var och hur mycket starkare det hade blivit efter att inte ha färgat det så ofta och mycket på en kort tid. Men jag var fast besluten att det var för kort och var så bestämd på att skaffa löshår. So I did! Om ni vill läsa min historia om min upplevelse med Hairtalk Extensions så hittar ni inlägget här
 
 
Men nu har det gått lite mer än 1 år sedan jag tog ut mitt löshår och det är såklart blandade känslor över det. Jag saknar att känna mig så fin som jag gjorde i löshår och tror inte jag kommer känna mig så fin någinsin igen. Jag tycker håret gjorde väldigt mycket på mitt utseende och påverkad då även mitt mående. Jag har nog aldrig hatat mitt utseende så mycket som jag har gjort nu över 1 års tid och har nog inte heller kännt mig fin igen efter det. Nu bara accepterar jag hur jag ser ut och att jag inte kommer bli finare igen. 
 
Men mitt hår nu: Det är såklart kortare men det har också växt mycket sedan jag tog ut löshåret. Jag använder mig knappt av värmeverktyg och låter håret självtorkas så ofta jag kan men såklart kommer hårfönen fram när den väl behövs men då använder jag ALLTID värmeskydd innan. Förra sommaren så blektes mitt hår väldigt mycket av solen men jag har absolut inget emot det. Sist jag var hos frissan var i September 2018 och då gjorde jag bara lite ljusar nyanser för att få en mer sammanhållande färg. Sedan fick jag ju reda på att jag var gravid och har alltså inte kunnat färga eller slinga mitt hår under denna tiden och kommer inte heller kunna göra det 3 månader efter hon har kommit om jag väljer att amma henne. Visst kan man fixa och dona med sitt hår men resultaten kan ju bli annorlunda då man har så himla mycket hormoner i kroppen som kan påverka slutresultatet. 
 
Mitt hår har även under graviditeten skiftat i färg extremt mycket. Jag har en mörk botten/rot som nästan är brun/svart och sedan skiftar det ut i råttfärgat, till gult och sen längst ut kanske någon ynka cm så är det blont. Så ni kan tänka er vad jag längtar till att få sitta i en frisörstol igen! Men samtidigt som jag saknar och vill ha längre hår vet jag att det inte är någon idé för mig att sätta in löshår för då måste jag gå igenom processen igen och det orkar jag verkligen inte. Så jag bara hoppas och längtar tills dagen då jag har längre och finare hår igen kommer snabbare än vad jag tror. Men först ska det slitas ännu mer om jag väljer att amma henne.. Så några år till och sedan kanske jag har lika fint hår igen som jag hade för 1,5 år sedan! 
Kom ihåg mig?