GÖR DIN EGNA JULKRANS

| INREDNING, TIPS
Inlägget innehåller reklamlänkar
 
Förra veckan så åkte jag ner till Jönköping och träffade hela familjen! Senast alla syskon var hemma var julen 2018, så det var ett tag sedan! Även roligt att Leah får träffa min äldsta storasyster och storebror för första gången. På lördagen så skulle mina systrar stå på torget och sälja julkransar och juldekorationer som dem själva har gjort och jag fick även äran att hjälpa till att göra lite kransar och dekorationer som de skulle sälja. Så för första gången i mitt liv gjorde jag en julkrans, väldigt roligt! Har tidigare bara gjort midsommarkransar och det är en stor skillnad skulle jag säga! Så vi satt där dag in, dag ut och gjorde kransar. Kroppen tog ju rätt mycket stryk och man var rätt slut efteråt. Men roligt var det! 
 
 
Såhär såg det ut på torget när de sålde kransar. Dem hade gjort det så fint och det spelades julmusik från högtalarna. Riktig julstämning! Om du är sugen på att göra din egna krans tycker jag att du ska läsa instruktionerna här nedanför. Har förökt att skriva ihop en liten "steg för steg" lista. Hoppas det hjälper någon! 
 
Vad du behöver:
Halmkrans - här
Grönska - Det hittar du bäst i naturen eller i en blomsteraffär
Blomstertråd - här
Blomstersax - här
Limpistol - här (inte nödvändigt)
Elefanttråd - här 
TÅLAMOD !!
 
Övrig dekoration man kan ha på:
Sidenband - här
Dekoration, snöflingor - här
Glitterspray - här
Diverse dekorationer till kransen - här
 
Såhär gör du:
1. Förbered din halmkrans och grönska framför dig så du lätt hittar det du vill ha.

2. Bind din blomstertråd runt din halmkrans 2 varv och säkra den med en ögla.

3. Välj nu den grönska du vill ha på kransen, sätt dit dem antingen 1 & 1 eller i små buketter. Från sida till sida, ej baksidan! Gör helst 2 varv för varje grönska du sätter på så den sitter åt bra. 

4. Jobba neråt, alltså fäst alltid en ny "bukett" eller enskild grönska nedanför så dem hamnar omlott.

5. När du har täckt hela kransen så kan du börja att planera hur du vill dekorera din krans, ta gärna inspiration från Pinterest! 

6. Börja sedan dekorera! Fäst dina dekorationer med antingen limpistol, blomstertejp eller elefanttråd. 
 
7. Häng sedan upp din krans på dörren eller vid fönstret. Eller så ger du bort den så någon annan kan pryda sin dörr! 

Låt fantasin flöda, ta gärna inspiration från andra eller på Pinterest. Det är svårt och det tar tid, men man är alltid nöjd efteråt! 
 
 
Dessa fina kransar gjorde mina systrar och sålde på torget. Så himla duktiga och wow vad fina dem blev! Den stora kransen är en mosskrans med lite pärlor fästa i en ståltråd, stjärnor som är utklippta ur en bark och även små grenar. Kom ihåg mig?