HUR JAG REDIGERAR MINA COLLAGE

| FRÅGESTUND
Q: Älskar denna typen av collage, hur gör du dem?
 
Fick denna frågar för länge, länge sedan och har tyvärr inte tagit tjuren i hornen och svarat på denna frågan. Varför? Vet ej! Men förlåt till dig som har väntat på svaret ett bra tag nu! Men tänkte ta två flugor i en smäll och både svara på frågan samt visa hur jag redigerar alla mina typer av collage osv! 
 
 
1. Klädcollage, fristående plagg
Dessa collagen handlade frågan om, så här kära läsare får du ditt svar. Jag gör dem i Photoshop! Jag har ett betalmedlemskap på Photoshop (adobe) och här gör jag nästan alla collage. Jag har använt mig av photoshop sedan gymnasiet och det är en all time favorite hos mig. Det ända som suger är väll att det kostar ca:120kr/månaden men då ingår photoshop och lightroom vilket jag även använder på mobilen när jag redigerar mina bilder! Så det är definitvt värd pengarna om man lägger ut sina bilder på sociala plattformar. 
 
2. Inspirationscollage
Dessa collage gör jag hela tiden. Dels för att jag älskar dem, dem är smidiga och enkla att göra!! Jag använder mig av hemsidan PicMonkey. Vad jag vet så var det en gratis hemsida förut men nu kan man tydligen bara använda den om man betalar för medlemskap, vilket suger! Men här gör jag inspirationsinlägg och modeinlägg! Det är en jätte simpel sida där man kan redigera bilder och göra collage. 
 
 
3. Instastories 
Här använder jag mig mest av appar. Jag använder mig av Unfold, Picsart & StoryArt! Apparna är självklart gratis! Men sedan finns det ju såklart premiumeffekter osv som kostar pengar. Men det är ju självklart ett valfritt val. Mer än så gör jag faktiskt inte! Kom ihåg mig?