HUR JAG REDIGERAR MINA BILDER

| TIPS
 
Hej vänner! Tänkte ta och visa er vad jag använder för appar när jag redigerar bilder, planerar instagram-inlägg och gör livebilder till videoklipp! För det första kan jag säga att jag sällan använder dessa appar men när jag känner för att göra något extra med bilden så kommer dessa appar till användning! Annars redigerar jag alla bilder som kommer upp på instagram och bloggen på själva "redigeringsknapparna i albumet". Vet inte hur jag ska förklara men alltså självaste iphone's redigeringsverktyg. Men A&O när man tar bilder är ljuset, glöm aldrig det!! 
 
 
Preview: Denna appen använder jag mig av när jag planerar mitt instagramflöde. Man kan ladda upp bilder och sedan planera hur bilderna ska publiceras. Man kan alltså röra på bilderna och ändra ordning på dem så man kan se hur själva flödet blir på ens Instagram. Denna appen använder jag varje gång jag ska lägga upp bilder på Instagram för att planera vilken som passar bäst. Här planerar jag väldigt mycket i förtid också! 
 
VSCO: Här laddar jag mest upp bilder som jag inte lägger upp på Instagram eller andra sociala medier. Mest som ett allmänt fotoalbum. Här kan jag även redigera bilder, vilket blir helt okej men jag föredrar andra appar före denna. Så om ni vill se mer bilder av mig som ni inte får se på bloggen eller Instagram så hittar ni min VSCO: här
 
Afterlight: Denna appen är en utav dem jag använder mig mest av. Här gör jag tillexempel bilderna vitare, kallare, suddigare ja allt gör jag här! Jag brukar även lägga in solsken, ljusdimmor osv här och även grains! ↓
 
Bilder redigerade i Afterlight. Häger med ljusdimmor och vänster med grains.
 
PicMonkey: Denna använder jag varje gång jag bloggar när jag gör collage, men då är det på datorn. Men jag har också laddat ner den till mobilen då den är smidig när man ska redigera bilder. Denna appen är nog min favorit! 
 
Camera Connect: Denna appen är ett MÅSTE för alla som fotar med Canon kameror! Den gör så jag kan se vad jag fotar live i min mobil. Så jag kan alltså ha kameran ståendes en bit bort men om jag har mobilen med mig så ser jag exakt vad som fångas i bild och här kan jag även bestämma om det ska vara timer, fokus och även ladda ner bilderna lätt från kameran till mobilen! Denna använde rjag varje gång jag fotar självpoträtt eller andra bilder! Den är gratis!!! 
 
 
Unfold: Denna använder jag mest när jag ska göra stories till Instagram. Vet att många använder sig av den och jag tycker den är väldigt smidig att använda! Den är gratis men man kan även köpa till olika frames för ca: 20kr.
 
Splice: Denna appen använder jag mig av när jag ska göra små filmer som jag sedan kan lägga upp på instastories. Väldigt enkel att använda men kan kosta ifall man vill ha speciella effekter.
 
Optimalprint: Denna hemsida och app använder jag mig av när jag ska framkalla bilder eller almanackor med egna bilder i. Jag gjorde t.ex flera olika almanacka i julklapp förra julen och det var väldigt uppskattat! Man får fri frakt om man använder appen! 
 
Lively: Med denna appen gör jag bilder till små videoklipp! Men det viktigaste man måste tänka på är att fota i live, annars funkar det inte! Denna brukar jag använda mig av innan jag tar de små videoklippen till Splice appen! Med ens livebilder kan man göra gifs, videos och frames (bilder)! Denna är så roligt att använda! 
 Kom ihåg mig?