JEANSGUIDE: DE PERFEKTA JEANSEN

| SKÖNHET/MODE
Tänkte ta och tipsa om något jag har haft svårt med att hitta de senaste åren, sedan tidiga tonår tills idag och det är dem perfekta jeansen! Jag har prövat så många olika modeller, färger, med slitningar, utan slitningar, hög midja, låg midja, gjorda av "hårt jeans" material till mjukare material, märkes jeans, billiga jeans osv osv. Listan är lång kan man gott säga ... 
 
Vi vet alla att det finns ca 100 olika modeller på jeans så som skinny jeans, mom-jeans, boytfriend-jeans, girlfriend-jeans, bootcut jeans, high waisted, low waisted, straight osv osv. Tror jag har ägt ett eller två par av varje och har verkligen haft svårt med att hitta mina favoriter. Jag har köpt jeans för över 1000:- ifrån Tommy Hilfiger, Tiger of Sweden, Levi's och jeans för 299:- ifrån GinaTricot och BikBok och ibland märker jag verkligen ingen skillnad. Jag använder mig även mer av de jeansen som har kostat under en 500 lapp än dem som jag gav tredubbla priset av, för ibland är inte märke eller det dyraste det som passar bäst på ens kropp och man kan komma undan riktigt billigt! 
bild 1: jeans som kostade över 1000:- bild 2: jeans för 500:- 
 
Tips 1: Kolla vad du har för kroppsform. 
Vi alla föds med olika kroppar och passar därefter inte i alla modeller som finns när det kommer till jeans. Så om du ser en tjej eller kille på Instagram som marknadsför ett par jeans och du tycker att de ser hur snygga ut som helst på hen så betyder inte det att dem sitter lika bra på dig. Detta har jag fallit för många gånger och har därefter fått lämna tillbaka många jeans. Kolla upp vad du har för kroppsform, om du är petite eller lite mer kurvig, lång eller kort (we love all sizes ♥ ) och utgå sedan därifrån! 
 
Tips 2: Midjeval.
Hög midja - framhäver dina höfter men ger benen ett längre intryck
Låg midja: gör rumpan bredare och förkortar dina ben
Normal midja: påverkar ytterst lite
 
Tips 3: Färgval.
Slitna och ljusa tvättar: gör att du ser större och bredare ut generellt
Jämna tvättar utan slitning och detaljer: påverkar ytterst lite
Mörka tvättar: förminskar din rumpa, höfter och ben.
 
Tips 4: Din rumpa avgör vilka jeans som passar dig bäst.
Bred rumpa: Undvik ljusa och slitna tvättar och välj hellre en färg som är enkel, för att jämna ut formerna. Har du breda höfter bör du inte ha stuprörsmodeller, välj en med raka ben istället. Fickorna ska sitta mitt på rumpan, för att ge ett lyft. Välj en hög eller normal midja. 
 
Platt rumpa: Har du smala lår är ljusa jeans bra för att "förstora" rumpan. Snedställda fickor och A-joken passar dig bäst, alltså jeans som har en midja som är smalare/tightare upptill. Stuprörsmodellen är din bästa vän och lågt skurna jeans gör att du trollar till dig en lite bredar, putigar rumpa med intryck av att du har större höfter än vad du har. 
 
Beyoncé-put-rumpan: Välj mörka jeans och en rak byxa med hög midja. Stuprör förstorar din rumpa ännu mer om det är looken du går efter. Men vill du ge ett intryck av plattare rumpa borde du satsa på långa fickor mitt på. 
 
Päronrumpan: Om du har en päronliknande form där höfter och rumpa är större än din midja eller har fött barn så har du den så kallade "päronformen". Satsa på en V-joke byxa för att få ett rumplyft, alltså en byxa med höga fickor, normal eller något högre skuren midja. Har du smala ben? Kör stuprör. Breda lår och korta ben? Satsa på raka jeans. 
 
Rund och tränad rumpa: Har du tränat till dig en rundare och mer musklad form eller fått en skänk från ovan vid födseln så har du tur för du passar i de flesta jeansen! Du kan bära allt från färgglada jeans till svarta jeans. 
 
1 (liknar de jag bär på bild 1) / 2 / 3 / 4 
5 / 6 / 7 / 8
 

1 / 2 (dem jag bär på bild 2 & 3) / 3 / 4
5 / 6 / 78